Nyheter

Anders Öhman och Emma Ulfsdotter Ljunggren har på ett positivt sätt uppmärksammats med en längre artikel i tidningen Omtanke. Artiklen utgår ifrån den föreläsning de genomförde på Socionomdagarna angående ungdomskriminalitet och hur man kan arbeta med ungdomar involverade i gäng i öppenvården.

https://ssil.today/vad-kravs-mot-gangvaldet-165368/nyhet.html#.XmDGk8QZmpw.linkedin


Läs mer

Intresserad av att starta ett MST team?

Är du nyfiken på att veta mer om vad som behövs för att starta ett MST team besvarar vi gärna alla frågor. Vi kan även besöka er på plats och hålla en information om MST efter överenskommelse.


Läs mer

MST information Örebro 15 december

Vill du veta mer om effektiv behandling av ungdomars brottslighet och substansbruk?

 

Välkommen till en informationsträff i Örebro 15 december 2022

 

Multisystemisk Terapi (MST) har en nationell konferens i Örebro 14-15/12-2022 där det finns möjlighet att träffa både behandlare och ansvariga chefer på öppenvården från kommuner som idag har MST.

 

Enligt Socialstyrelsens senaste rekommendationer* bör socialtjänsten erbjuda strukturerad familjebehandling i öppenvård för barn 12-17 år med hög risk för fortsatt normbrytande beteende. Vi vill visa hur lätt det är att erbjuda ett av de program som Socialstyrelsen rekommenderar.

 

 

Informationsträffen är kostnadsfri men det är begränsat antal platser och föranmälan krävs via länken nedan:

 

https://esmaker.net/nx2/s.aspx?id=5a26a9abc65b

 

 

Tid: Onsdag 15/12 kl 10:00-12:00

Plats: Clarion Hotel Örebro, Kungsgatan 14

 

Vi ser fram emot en intressant och informativ förmiddag med fokus på hur Öppenvården kan effektiviseras för denna utmanande målgrupp.

 

Varmt välkommen och tveka inte att höra av er vid eventuella frågor!